Projekt Ipsum

Skärmdump på startsidan för projekt Ipsum

Den examinerande delen av kursen DT152G, Webbutveckling för CMS, i min utbildning till webbutvecklare på Mittuniversitetet var att skapa en webbsida till ett fiktivt hotell. Webbsidan skulle designas med hjälp av Adobe XD och därefter byggas med ett egenutvecklat WordPress-tema.

Webbsidan skulle innehålla information om hotellet, dess olika rum/boenden, information om personal samt kontaktformulär. Det mesta av innehållet ska vara dynamiskt, och alltså kunna uppdateras av en användare.

Konstruktion

Jag skapade en grafisk profil med logotyp, färgschema, typsnitt och layout med hjälp av Adobe XD och Illustrator.

Därefter utvecklades WordPress-temat med hjälp av PHP, HTML, CSS och JavaScript. 

Jag skapade sidmallar för undersidorna samt olika kategorisidor för nyheter, boende, upplevelser och mat & dryck. På det sättet blir det enkelt för användaren att själv lägga till nya inlägg under vardera kategori och de hamnar då automatiskt på rätt ställe med rätt utseende.

Resultat

Resultatet blev en webbsida byggd på ett WordPress-tema helt kodat från scratch. Allt innehåll, förutom några av bakgrundsbilderna, är dynamiskt och kan alltså ändras i efterhand av en användare.

Webbsidan fungerar på olika skärmstorlekar med hjälp av en mobilmeny skapad i JavaScript och PHP, som även den kan ändras av användaren, samt anpassning av bilder och layout i CSS.

Se hela resultatet här:

wendinskan.se/miun/ipsum/

Projekt Ispum

  • Uppdrag: Skapa en designskiss och webbsida med ett egenutvecklat WordPress-tema till ett fiktivt hotell
  • Kurs: Webbutveckling för CMS, Mittuniversitetet
  • Teknik: PHP, HTML, CSS och JavaScript
  • Webbsida: wendinskan.se/miun/ipsum/