Fotograf Karin Foberg

Bild på Karin Fobergs webbsida

Karin Foberg är en fotograf och kommunikatör i Örebro med 14 år bakom sig i branschen. Just nu arbetar hon som kommunikatör för Kulturkvarteret, Örebro kommun, men tar frilansuppdrag i mån av tid vis sidan om.

Karin hade en webbsida i WordPress som hon var missnöjd med både gällande design och funktion. Som fotograf är det ytterst viktigt att ha en fungerande portfolio som lyfter fram bilder på rätt sätt och Karins befintliga sida var inte riktigt anpassad för det.

 

Bild på Karin Fobergs gamla webbsida

Startsida på den gamla webbsidan med ett bildspel som ofta hängde sig och små bilder i nederkant. Startsidan saknade också text som presenterade Karin och hennes tjänster vilket gör det svårt för sökmotorer att hitta till hennes webbsida.

Hur jag gjorde

Karin hade redan ideér på typsnitt, layout och färger och förstås fantastiska bilder.

Jag började med att skissa upp en sidstruktur med startsida, om mig-sida, portfolio och kontakt-sida.

Portfolion delades upp i olika kategorier utifrån uppdragsgivare och arbetssätt. Till exempel foto, text och grafisk form.

 

Bild på den gamla portfolio-sidan

Portfolion före

Bild på Karin FObergs portfolio-sida

Portfolion efter

När man klickar på en bild så kommer man till en längre beskrivning av arbetet och fler bilder. Tack vare att sidan innehåller text och inte endast bilder ökar sidan sökbarhet och det blir även tydligare för besökaren hur Karin arbetar.

Dessa portfoliosidor är även perfekta att dela på sociala medier för ökad trafik till sidan.

Bild på Karin Fobergs portfoliosida från Kinnarps Örebro

Kunder

Karin har arbetat med en mängd kända företag och genom att lyfta fram det visar man hennes gedigna erfarenhet och ökar förtroendet för hennes arbete.Jag lade till både företagens logotyper och en lista med namn i text. Också detta för att öka sökbarheten.

Resultat

Det färdiga resultatet blev ett rejält lyft och ger verkligen rättvisa till Karins bilder och arbete.

Karin fick efter avslutat arbete en genomgång på hur hon ska uppdatera sidan på egen hand och har sedan dess både uppdaterat texter och bilder utan problem.

Kika gärna på sidan i sin helhet på karinfoberg.com

Kundcase

 
  • Företag: Fotograf Karin Foberg AB
  • Uppdrag: Portfolio i WordPress
  • Webbsida: karinfoberg.com