Blueglass

Webbutveckling av Blueglass

Blueglass.eu är ett exempel på en webbplats jag gjorde under min tid som anställd på Semantiko AB. Semantiko AB arbetar med datadriven marknadsföring och sökmotoroptimering och ofta behöver kunderna en helt ny webbplats för att öka konverteringarna och synligheten på webben.

När vi fick uppdraget var Blueglass redan ett etablerat företag som sålde specialdesignade glasförpackningar till företag. Deras hemsida bestod då av enbart en sida med telefonnumer och en kort presentationstext.

Så gjorde jag

Texter och bilder togs fram och bearbetades. En helt ny sidstruktur och en stilren grafisk profilering med färgschema och typsnitt skissades upp. 

Tillsammans med företaget bestämde vi att en webbplats med en butiksfunktion skulle underlätta för kunderna att lägga beställningar. Jag gjorde därför en specialanpassad lösning, med hjälp av WooCommerce som grund, där produkten läggs till i en offertlista istället för i en varukorg. Även produktsidorna fick en anpassad layout som bättre passade produkterna.

Alla produkter delades in i tydliga kategorier med en sökfuntion väl synlig på produktsidorna.

Företagets långa erfarenhet, kunskap och miljöengagemang lyftes fram i text och bild. Bilder på personalen lyfter fram det personliga bemötandet.

Webbplatsen anpassdes även med en funktion för översättning från svenska till engelska eftersom företaget har många internationella kunder.

Efter slutfört uppdrag har företaget själva uppdaterat sin webbplats.

Kundcase

  • Uppdragsgivare: Semantiko AB
  • Företag: Blueglass AB
  • Uppdrag: Ny webbplats utvecklad i WordPress
  • Webbsida: blueglass.eu/

Leave A Comment